Ratsastuskoulu

Ratsastuskoulutoiminta on tällä hetkellä tauolla.

 

Tuorin Ratsutila on vuonna 1987 toimintansa aloittanut Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu. Ratsutila on palkittu Suomen Ratsastajainliiton VUODEN 2006 PARAS RATSUTALLI-palkinnolla.

Palveluihimme kuuluvat ratsastuskoulu toiminnan ohella ratsastusterapia, ratsujen koulutus, valmennus, täysihoitopaikat yksityishevosille, kengitys- ja eläinfysioterapia palvelut.

Ratsastajilla on käytössään huolletut ratsastusalueet, osittain valaistu ulkokenttä( 70×24), uusi lyhyen radan mitoin tehty ”yläkenttä”ja tilava (56×22) maneesi.

Kesäkaudella käytössä on myös nurmikenttä ja sänkipellot. Kahden kilometrin pituinen oma ratsastus- ja ajelurata kiertää ratsutilan maita ja omilta mailta löytyy myös useita erilaisia maastoesteitä. Käytössä lisäksi myös kahluuallas, jossa säädettävä veden korkeus.

Kuvia miljööstämme ja ratsuistamme näet Marika Rämön kuvagalleriasta: http://rats.galleria.fi/#/kuvat/Tuorin+ratsutila/

Hyvin koulutettuja omia opetusratsuja on n. 10 (helppo -B, vaativa -B). Ratsuja löytyy joka makuun aina pienistä poneista isoihin puoliverisiin asti. Ratsuistamme osa toimii opetusratsu-uran ohella myös ratsastusterapiassa. Hevosten kuvat ja tarkemmat esittelyt löydät Opetushevoset -linkistä.

Järjestämme noin kerran kuussa harjoituskilpailuita ja valmennusrenkaan ratsukot valmentautuvat Sanna-Kaisa Klemelän kanssa kuukausittain. Valmennusrengas on avoinna kaikille vakioratsastajille, kysy Jutalta lisää.

Harjoituskilpailuita järjestetään koulu- ja esteratsastuksessa läpi vuoden. Erikoisuutena on maastoesteratsastuskilpailut kesäkaudella.

Tällä hetkellä emme järjestä uusia ratsastuksen alkeiskursseja tai talutusratsastustunteja. Ratsastusryhmiin osallistuminen edellyttää hevosen käsittelyn ja ratsastuksen perustaitojen(hallitsee hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa) osaamista. Yksityistunnin voi varata myös ensikertalainen.

 

Ratsastusleirit ja kurssit

Ratsastuskursseja ja viikonloppuleirejä järjestämme pienryhmissä kysynnän mukaan ympäri vuoden. Kerää oma porukka ja ota yhteyttä. Kesäleirejä emme järjestä.

Ratsastukseen liittyvistä tiedusteluista ja varauksista vastaa ratsastuksenopettaja. Hänet tavoitat numerosta 050 3737231/ratsastuksenohjaaja, fysioterapeutti Jutta Tuori.